Synlig læring for de yngste

Synlig læring for de yngste

Synlig læring for de yngste

Synlig læring for de yngste

0.C på Ordrup Skole i Gentofte Kommune arbejder med mål for undervisningen. Der skelnes mellem sociale og faglige mål, børnene er med til at vælge de sociale mål, mens de faglige mål er styret af lærer og pædagog.

I øjeblikket har 0.C fokus på:

  • Det sociale mål: At have styr på sit penalhus
  • Det faglige mål: At genkende og lave mønstre

For at gøre læringsprocessen konkret og synlig for eleverne, er målene skrevet ind i billeder af bolde på plancher, der hænger på væggen. Processen frem mod målet er inddelt i tre faser:

Faser

Klassen taler sammen om, hvilken fase de er nået til, og børnene er generelt realistiske om, hvor langt de selv er nået.

Eleverne øver sig i at reflektere over deres egen og klassens præstation ved at udfylde evalueringsark, og når der er enighed om, at klassen er i mål, trækkes der lod om, hvem der skal kaste bolden i nettet.

- Synlig læring hjælper de yngste elever med at reflektere over det, de lærer, siger pædagog i 0.C Anette Nielsen og fortsætter:

- Når vi arbejder med at gøre målene konkrete og synlige, bliver det tydeligt for børnene, hvad de skal lære, og undervisningen giver mere mening for dem. Med andre ord er synlig læring et unikt redskab til at tilpasse abstraktionsniveauet til de yngste.

Bolde copy