To nye plakater på alle skoler

To nye plakater på alle skoler

To nye plakater på alle skoler

To nye plakater på alle skoler

I forbindelse med start på skoleåret 2016/17 kan man på alle skoler i 4kommunesamarbejdet finde to nye plakater, der illustrerer, hvad den synligt lærende elev er for en størrelse. Den ene plakat henvender sig til forældre, den anden til elever.

Formålet er at give et illustrativt billede af synlig læring og hvilke styrker, det giver eleverne. Desuden får forældre inspiration til, hvordan de kan støtte deres barn i at lære at lære mere.

Elevplakat

Plakaten til eleverne viser, hvad det vil sige at være i gang med at lære noget nyt.
I synlig læring arbejder vi med den læringsudfordring, der er forbundet med at lære noget nyt (også kaldet the pit), og som ruster eleverne til at lære nyt og få strategier til at tackle de udfordringer, de møder undervejs.

Plakaten præsenterer de forskellige faser, eleverne gennemgår, når de lærer noget nyt; at det er helt naturligt at gå i stå og blive usikker og hvilke strategier, de kan vælge at bruge for at komme videre.

Desuden er der eksempler på forskellige læringsstrategier, og plakaten giver også et billede af den synligt lærende elevs opfattelse af læring.

Plakat elever

Forældreplakat

Her kan forældre få inspiration til, hvordan de støtter deres børn i at blive dygtige til at lære. Det kan blandt andet være en god idé at:

  • Give feedback og feedforward
  • Tale om læringsmål
  • Være nysgerrig
  • Rose arbejdsprocessen

I det hele taget handler det om at fokusere på, hvad barnet har lært frem for hvad barnet har lavet.

Plakat forldre